Monday, August 6, 2012

Hírek a navigációban? Minek? Kinek? Jó ez? Kell ez?

Ma reggel mikor bejöttem a munkába, szokás szerint szólt a rádió a kocsimban. Én a Petőfit szoktam hallgatni, mert szerintem jó zenéket játszanak. Viszont 8 órakor szokás szerint hírek voltak.

Egy kérdés azért felmerül bennem:

Miért jó az autóban híreket hallgatni?


A válasz egyszerű: mert érdekel minket, mi van a világban. Nem tudunk lejönni a hírekről. Hírfüggők és imádók vagyunk. Híradót nézünk, hallgatunk, olvasunk mindig és mindenkor.

És most itt az Egérút és ő is HÍRADÓ lett. Minek? Miért nem akar csak egy sima navigáció lenni?

Ennek több oka van.

Először is mert technikailag lehetséges. Bizony nem kis feladat olyan navigációt összehozni, ami egy ilyen összetett és célozható kommunikációra képes. Ami képes friss hírekkel, képekkel informálni minket.

Másodszor, mert fontos. Mi azt gondoljuk, a felhasználók többet akarnak, mint sima navigáció. Nem elég nekik, hogy simán eljutnak A-ból B-be. Akarják látni, mi van közben. Hol vannak balesetek, torlódások, traffipaxok az útjuk során.


Ha röviden össze kellene foglalnom, mi az, ami érdekel minket: minden ami érint, ami fontos számunkra.

Ezek elsődlegesen azok az infók, amik a mi utunkat érintik. Ez fontos és érdekes. De ennél még több kell.

Miért is nézzük a hírportálokat? Mit keresünk bennük?

A válasz egyszerű:
Mindent, ami érdekes a világban, ami számít, ami fontos. Mert kiváncsiak, érdeklődök vagyunk. Ez a mi evolúciós terhünk, és előnyünk.

Ezért nyitottuk most nagyobbra az Egérút szemét. Egyrészt egyre részletesebben informálunk titeket a releváns forgalmi eseményekről, másrészt hírt adunk az aktuális, világban zajló fontos eseményekről is.

Ez tehát egy tudatos irány következő lépése, melyben a technika adta lehetőségeket továbbgondolva megint gondoltunk egy merészet. Reméljük, ráéreztek a dolog ízére, és megszeretitek ezt az új lehetőséget.

Gondolom sejtitek, hogy ez csupán nyitány, és messzebb szeretnénk itt is menni.

A technika tehát adott, a szolgáltatás indul, a fejlesztés folyamatos. Most várjuk észrevételeiteket, ötleteiteket, kreativitásotok.

Jó Egérutakat!

No comments:

Post a Comment