Thursday, June 28, 2012

1% ötlet, 99% munka!

Fura dolog az Egérút fejlesztésében kezdetektől részt venni, és azt látni, hogyan lesz egy apró elültetett magból egyre nagyobb fa.
Mi ebben a folyamatban az igazán lényeges? Maga az ötlet? A megvalósítás? A működtetés?

Nehéz erre korrekt módon válaszolni, mivel ha akárcsak egy része nem működik az egésznek, akkor a többi sem képes működni. Képzeljünk csak el egy lomb, törzs, vagy gyökér nélküli fát. Tudjuk, hogy nem maradhat életben bármelyik lényeges rész nélkül.



Mennyire volt fontos maga az ötlet?
Mag nélkül nem lesz termés, de ez önmagában még azért édeskevés.
A világon rengeteg ötlet kering. Feltételezhetően rengeteg gondolat nagyon jó irányba mutat, de a legtöbből mégsem lesz semmi.

Kell bele az a bizonyos 99% munka. Ez bizony tényleg ennyi. Tapasztalatból tudom, hogy évek kitartásáról, és folyamatos, erőltetett munkáról beszélünk, amíg eljutunk még csak nem is az elején vizionált célig, csak valameddig. Valameddig, ami már stabil, ami már van és működik.

És még onnan is van tovább. Ott jön a nagy dobás, amire mindenki vágyik. Amikor a piciből nagy lesz.
Az Egérút sem kivétel a fizika és a gazdaság törvényei alól. Mi is itt járunk, és akár tetszik, vagy nem tetszik, de minden kis sikerért komoly munkát kell elvégezni.

Akik követik munkánkat, pontosan tudják, mennyi apró lépést tettünk meg idáig az Egérúton. Mi pedig azt tudjuk, még mennyit kell menni előre. Támogassatok minket tehát továbbra is legalább ilyen lelkesen, hogy útra kelhessen ez a magyar navigáció.

No comments:

Post a Comment