Monday, May 14, 2012

Hogyan tervezzünk navigációs programot?

A NASA 2,5 millió dollárt költött olyan íróeszköz kifejlesztésére, ami a világűrben súlytalanságban vagy nedves környezetben is működik. Az oroszok ceruzát használtak.

Egy dinamikus navigációs program, ami okostelefonokon működik és az IT szektor része, nem készülhet máshogy, mint táblagépeken, prezentációkon, kivetítők és hatalmas monitorok előtt. A GPS navigáció kizárólag ebben a környezetben születhet.

De biztos így van ez, vagy valahogy máshogy működik az alkotás folyamata?
Lehet, hogy most rengeteg emberben fog összeomlani egy világ, de bizony az Egérút jó ideig nem látott számítógépet, csak papírt és ceruzát. Igazi kockásfüzet projekt volt jó ideig.

De nem ellentmondás ez? Hogy lehet, hogy egy navigációs program születése ilyen múlt századi körülmények között zajlott?
A válasz nagyon egyszerű. Szükség van egy olyan eszközre, ami teret enged a kreativitásnak, és az ötletek szabad vizualizálásának. Valamire, amit körbe lehet ülni és szabadon kommentelni, és bizony, ennek a mai napig a legjobb eszköze nem más, mint a papír és ceruza.

Érdekes visszaemlékezni arra, hogy mi bizony így kezdtük. Ez előzte meg mára a több mint 100 000 programsor megszületését.

Javaslom tehát mindenkinek, ha navigációs program fejlesztésén gondolkodik, ne féljen először gyermekien egyszerű rajzokat készíteni, igazán megéri.

No comments:

Post a Comment