Thursday, May 3, 2012

Készítsük el az ország térerő térképét!


 Tegnapi nap indítottuk el az Indexben ezt a kampányt, és kevesebb, mint egy nap alatt több mint 500 új felhasználó csatlakozott akciónkhoz. Jelenleg rekord használati aktivitást mérünk, és egyre távolabbi úticélokról is vannak méréseink.

 Gondolom sokakat érdekel, mit látunk máris az országos térerősség térképből? 
Az érdeklődök számára lementettem pár mintaképet, jelenleg csak az egyik szolgáltatótól, és kizárólag az UMTS lefedettségi adatokat.


Mi a cél?
Mind a három szolgáltató GSM/UMTS lefedettségi térképének elkészítése, az ország úthálózatának 50%-án, kevesebb mint egy hónap alatt.
Persze nem tudjuk biztosan, hogy ez a szám elérhető-e ilyen gyorsan, ehhez több ezer felhasználó aktív segítségére lesz szükség.

Mik a nehézségek?
Legfőbb nehézség természetesen az ország kiterjedt úthálózata. Itt kizárólag az aszfaltozott utakról beszélünk, de ezek összhossza is több, mint 136 500 km.
Ennek az 50%-a is 68 250 km. Vagyis minden héten 17 000 km új statisztikára volna szükség, mind a három szolgáltató esetében. Az Egérút felhasználók aránya is megegyezik a három szolgáltató felhasználóinak arányával, így ezek eloszlása sem egyenletes.

Összegezve, szinte lehetetlen célnak látszik. Kizárólag a közösség ereje képes egy ekkora méréssorozat lebonyolítására. Ebben minden résztvevőre számítunk, és keresni fogjuk azokat a felhasználókat, akik eldugottabb utakon is hajlandóak bekapcsolni az Egérutat!

Mostantól tehát folyamatosan adunk tájékoztatást, hol, mit mértetek. Ha van kérdéses rész, kérdezzetek bátran, a képeket a Facebookra kirakjuk.

Jó Egérutakat!

No comments:

Post a Comment