Wednesday, May 2, 2012

Csak térerő legyen és egészség!


 Az online navigáció alapeleme a folyamatos netkapcsolat. Ahhoz, hogy valós időben a felhasználóktól anonim statisztikák érkezzenek, megkerülhetetlen pont a mobil netkapcsolat. De egészen pontosan, mit lehet ma elvárni országos szinten a különböző szolgáltatóktól? Fura, hogy egy technológiát minimum követelménynek tartunk, de valójában nincs reális képünk arról, hogy mire is kell készüljünk.

Minket ezek a gondolatok indítottak arra, hogy az elérhető összes navigációhoz képest elsőként végezzünk ilyen méréseket. A terület annyira új, hogy ilyen jellegű térképeket a nagyközönség még sehol nem láthatott, annak ellenére, hogy mindannyiunk zsebében ott lapul a mobiltelefonunk, és bizony elvárjuk, hogy mindig használható legyen. Ezért indítottuk el azt a méréssorozatot, aminek a végén térképen nézhetik meg a felhasználók, mit is tapasztalunk valójában telefonkészülékünkkel.

Reméljük, ezt a kezdeményezésünket minél többen fogjátok támogatni, és minél extrább helyeken is bekapcsoljátok az Egérutat. Jelenleg méréseink a főútvonalakon a leggyakoribbak, és bizony sok kisebb településről még nincs adat.

Ezen felül hadd említsem meg, hogy az Egérút csapat ismét képes volt a többi navigációt valamilyen ponton megelőzni. Higgyétek el, nem olyan könnyű bármilyen területen előrébb gondolkodni és haladni, mint a szinte kimeríthetetlen tőkével és fejlesztési kapacitással rendelkező külföldi nagyok. Viszont most úgy látszik, a mammutok lába között egy kis egér tud gyorsabban haladni. Szerintem erre az egérre egyre büszkébbek lehetünk.

Hajrá Egérút!

No comments:

Post a Comment